HTML

2007.03.14. 10:05 crazybuilderz

Forradalmárok 3. rész

Koordináták. Azok a kurva koordináták. A kissé értetlenül bámuló Rendfőnök kezéből Erdős rendtag kapja ki a telefont, nézi a számokat, betűket, néha hümmög. A Rend tagjai egyik lábukról a másikra állnak, Szívlapátjuk nyelét markolásszák. Viszket a tenyerük, na. Ez a röhejes „forradalmár” banda most túllőtt a célon. Egy ügynököt elrabolni… szóval ez már komoly. Véresen komoly. Véresen, csontszilánkosan, törött bordásan komoly.

Erdős a négyemeletes sorház egyik lépcsőházára mutat. Ott. Második emelet, az a bordó sötétítős ablak… elindulnak, suhognak a fekete csuhák, fel a lépcsőn, a bejárati ajtó elektromos zárral üzemel, Larson Rendtag előtt azonban ajtó zárva még nem maradt. Halk berregéssel nyílik, a többiek kérdő (vörös) tekintetére valami olyasmit motyog, hogy volt csaja ebben a házban. Mindegy, ne firtassuk. Második emelet.

Második emelet, oké, és most? Erdős nézi a koordinátákat, jobbra a második ajtó. A folyosón senki, csend van és nyugalom. Még. A Rendtagok megállnak az ajtó előtt. Nem tudják, mi van bent, csak annyit, hogy egy Ügynököt ki kell hozni. Most. A Rendfőnök a kultúrált megoldások híve, nyúlna a csengő felé, ám ahogy felemeli kezét, két 160 cm alatti kategóriában induló női rendtag lép elő.

A következő pillanatban FirstLady a Szívlapátja nyelére támaszkodva páros lábbal olyat rúg az ajtóba, hogy tokostól szakad be az előtérbe – és Katica már bent is van, mint egy miniatűr tornádó, a zsebdémon tombolni kezd. A többi rendtag megkövülten áll, Kvazimodo lassú mozdulatokkal sepregeti magáról a forgácsot, Küklopsz egyetlen szeme akkorára mered, hogy majd’ elnyeli a fejét. Bent a két csaj iszonyatos mészárlást rendez, nem kérdeznek, ahol bármi megmozdul, ütnek.

Elhal a csatazaj, a rendtagok belépnek. A lakás romokban, Lady lapátján egy arclenyomat, némi haj, egy fél papagáj. Katicáról csöpög a vér, kissé lihegnek. Eredmény: egy kettényesett kutya, nagymama és nagypapa felismerhetetlenségig amortizálva. Lányuk és pasija ájultan, vérző fejjel. Tengerimalac felkenve a falra. Számítógép a sarokban, Erdős leül elé – az eredmény nem meglepő; soha a builder környékén sem jártak. Kvazimodo telefonál: kapufa. Kurvanagy, bődületes ótvaros kapufa. Sőt, szöglet. Ebből baj lesz.

A szomszéd lakásban a Forradalmárok nem mernek mozdulni. Amikor Quaxi egy hangosabbat nyel, Maugli olyan tekintettel néz rá, hogy majdnem elsírja magát. Barbárka változatlanul be van szívva, nem érzi át a helyzet komolyságát, bambán vigyorog, és néha „láááájtvéééjt bééébi” megnyilvánulásaival töri meg a csendet. Maugli legszívesebben pofánbaszná, ha merne mozdulni. Nagyon közel vannak a megsemmisüléshez. Az elmúlt öt percben élőben hallgatták végig a szomszédok kiiktatását, egy pillanatig nem volt kétséges, hogy egyrészt az Ügynökök eresztették utánuk a Szent Szívlapát Rendet, másrészt pedig ezt nekik szánták.

Maugli lassan balra fordítja a fejét, majd olyan halkan, hogy szinte a szájáról kell olvasni, annyit suttog öccse felé: „Milyen szerencse, hogy a szomszédtól lopjuk a netet…”. Öccse takonybuborékokat fújva, közepesen reszketve annyit tátog vissza, hogy „De lehetne egy IP keverőjük…”

Horst Ügynök majd’ beleőrül abba, hoy tudatánál van, hallja, ahogy a Rend teszi a dolgát és NEM TUD NEKIK JELEZNI A KURVA ÉLETBE mert moccanni sem tud a két boxcipőből áradó embertelen gázok miatt. Az erőlködéstől az orrán folyik le a víz már, és lassan, nagyon lassan megmozdul jobb kézfeje…

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://crazybuilderz.blog.hu/api/trackback/id/tr7046419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása